måndag 16 juli 2012

Besök av rosentusiasterna. Del 2

Som jag berättade i mitt förra inlägg, så kom en grupp från ett rosforum till Skåne på rosresa.

Nästa dag, åkte vi till Agneta, som bor i ett ljuvligt hus med härlig trädgård. Gården ligger på en kulle med utsikt över havet.

Även hos Agneta blommade rosor både högt och lågt. Det doftade ljuvligt när man vandrade runt i den härliga trädgården.

Som skydd mot havsvindarna har Agneta och hennes man byggt upp en veranda som är täckt ut mot slätten men öppen mot innergården.
På den vindskyddade innergården finns också underbart härliga platser. Crokus Rose, är det som  här blommar så fint utmed gången.Nästa besök var på Åbergs trädgård, där vi åt en utsökt lunch med mycket grönsaker från deras egna odlingar.


.
Nu var vi redo för ett besök vid Rosariet i Ystad.

Den här dagen avslutades hos Gunnel i Beddingestrand, där den trötta skaran fick kvällsmat.


Den tredje och sista dagen började med ett besök hos Tini i en by utanför Landskrona.
Tini och hennes make hade byggt upp en underbart smakfull och välskött trädgård på bara häpnadsväckande tre år!
Passion låg främst för Austinrosor, som fanns både i rabatter och vackra krukor. Och vilka rosor! De var så välväxta och blomrika så man häpnade! Här var rosorna planterade med tanke på allra bästa jord och läge.

Här berättar Tini om sina rosor. Just den här rosen, Aloha av den äldre typen, blev jag så förtjust i, så jag åkte samma dag och köpte en egen!

Förutom de bedårande rosorna, så lockade också den uppvärmda poolen. Det var synd att vi inte var förberedda med badkläder.

Det hade blivit dags för lunch.Den var vi inbjudna till hos Laiset på Råå och hennes make.
De bor i ett urcharmigt gatuhus på gamla Råå. 

Lunchen var underbart god med bland annat stekt sill i ättika och tonfiskmousse och så gott surdegsbröd med smör och ost.

Efter lunchen åkte en del till Cedergrens plantskola och andra åkte vidare till Flora Linnea.
Vi själva passade på att besöka pappa på äldreboendet.  Den dagen kunde han nätt och jämnt uppfatta vilka vi var, men han fick i alla fall prata litet och få några extra kramar.
Efteråt åkte vi till Flora Linnea och där skildes gruppen åt.

Alla verkade väldigt nöjda med resan, men var nog rätt trötta inför den långa färden hemåt. De som åkt längst skulle ända hem till Roslagen.


9 kommentarer:

 1. Underbara bilder! Härligt!!!
  Tur att jag hade Viggo kopplad hos Tini, för han hade mycket lätt hoppat i poolen och tagit sig en simtur... Men visst såg den där poolen lockande ut för fler än honom =oP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ett väldigt vackert ställe! Det vore inte dumt att ha en uppvärmd pool att krypa ner i när andan faller på!

   Radera
 2. Ja är man över måttan förtjust i rosor och trädgårdar måste det vara en dröm att få besöka så många lyckade anläggningar och se hur allt ter sig på riktigt och inte bara på bild eller som små plantor i en handelsträdgård! Att gå göra resan med likasinnade och höra deras kommentarer och frågor och få småprata om allt vackert omkring en förhöjer naturligtvis upplevelsen!

  SvaraRadera
 3. Det var verkligen en härlig träff!

  Din inledning får mig att gissa att du själv inte är över måttan förtjust i rosor! ;-D
  Det finns vackra taggfria rosor också! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inget mot rosor eller andra trädgårdsväxter men jag har allt i världen mot alla former av trädgårdsarbete. Vill man ha trädgården i skick så är det jobb, ännu mera jobb, och ännu värre och otacksamt jobb som snart måste göras om samt en del tungt slit som omväxling. Allt det som har med tvunget arbete att göra blev jag, genom min mors inte helt vänliga försök att med alla medel tvinga mig att utföra, ordentligt vaccinerad mot.
   Hon menade nog väl men det blev helt fel och det sitter i än idag.
   Däremot kan jag lite lagom anspråkslöst och slumpmässigt komma mig för att någon gång under dygnet eller veckan titta till mina krukväxter och se om de behöver vatten eller ifall de fått ohyra på sig. Det är fort gjort medan kaffet kokar ungefär.

   Radera
 4. Tackar för att på avstånd fått följa med på rosresan!
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Ett späckat program ni hade! Men visst är det härligt att Skåne har så mycket att bjuda besökare på.

  SvaraRadera
 6. Vilka underbara trädgårdar ni besökte. Låter som en mycket lyckad dag.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken underbar dag ni hade ,jag blir grön av avund;) Och glad för er skull som fick uppleva allt det vackra. Kram/fia

  SvaraRadera

Hej!

Det är alltid väldigt roligt att få kommentarer! Vill så gärna att du visar att du besökt min blogg! Tack!

Märit