tisdag 28 februari 2012

Vårtecken som duger

Idag har jag varit upptagen med förberedelser inför gäster i kväll.
Har ändå hunnit hitta ett vårtecken som duger - fast jag minns inte vad den heter!
Det var ett par lökar jag köpte på växtloppisen på Alnarp i höstas och petade ner i jorden på rundeln, som vi har mitt på gården. Det skulle vara något speciellt fint, har jag för mig. Tyvärr är blommorna något påverkade av höns, som nyfiket krafsat litet på dem. Fast de kommer nog ändå att slå ut litet mera.
Dessa hade jag faktiskt missat, eftersom de står under vår utejulgran, som det verkligen är dags att kasta nu.
I hastigheten ser det ut som krokusar, men det är det inte. Någon som vet vad det kan vara?

Man blir så glad när vårlökarna börjar titta fram! Nu blommar både de första snödropparna, vintergäck och så den jag visar här ovan. Snart kommer det att se ut så här i vår trädgård.
Scillan blir som en blå matta överallt! Men det dröjer ett litet tag än.
När den blå mattan rullas ut kommer de runt 80 000 invånarna i den här "lådan" att vältra sig vällustigt i överflödet av nektar. Det är bin som fortfarande sover inne i sin kupa - tätt packade för att hålla värmen.
Deras "husse", vår vän Hans, har precis inspekterat kupan och fann att de mår utmärkt. Förra sommaren producerade de ca 40 kilo honung! Under sommaren byggs lådan på, med våning efter våning, allt efter behov. I somras blev den blir drygt meterhög.4 kommentarer:

 1. Roligt att se lite vårbilder, speciellt när snön ligger halvmeterdjup utanför mitt hus...men den som väntar på något gott....

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt att vårtecknen äntligen ger sig tillkänna. Varje morgon måste man ut och leta efter ett nytt vårtecken! Så spännande med "honungsfabriken"!
  Kramis
  Randi

  SvaraRadera
 3. Vårblommorna är inte på gång än här i västra Södermanland men jag gissar att de som står skyddat intill husväggar har börjat röra på sig,

  Ett av mina promenadstråk går förbi en plats där det står mer än dussinet bisamhällen. Än är det vinter i kuporna men till sommaren är det fullt liv och jag ser ofta biodlaren gå där i sin vita heltäckande klädsel och pyssla om bina. Förra året hade de många hektar raps att pollinera så det gällde att hålla dem igång!

  SvaraRadera
 4. Ja, vår vän har också bikupor på andra ställen invid rapsfält.
  Han har berättat att bina föredrar raps framför det mesta annt.
  Det är alltså tur att det inte finns några rapsfält i närheten, för vi vill ju att de ska pollinera våra fruktträd.

  SvaraRadera

Hej!

Det är alltid väldigt roligt att få kommentarer! Vill så gärna att du visar att du besökt min blogg! Tack!

Märit