måndag 7 januari 2013

Hultan bortom ån

Strax nedanför vår gård rinner Björkaån. När man går över bron och ängen så kommer man snart in i skogen som kallas Hultan.
Det är en underbar skog att vandra i. Den är som en stor sal med en mjuk, grön heltäckningsmatta.

Tog en bild med min mobil, men fotografen var visst inte riktigt i form och telefonen varnade att batteriet nästan var tomt.

Såg ju en röd symbol men tog för givet att den varnade om batteriet. Det gjorde den tydligen inte, utan visade att jag tog video!
Orsaken har jag inte riktigt klar för mig - kan verkligen inte alla funktioner på den här nya telefonen!
När jag kom hem och laddade in från kameran så uppenbarades allt felaktigt hanterande...Bilden blev en liten videosnutt i stället för stillbild. Den var dessutom upp och ned! Varför händer sånt alltid mig??? ;-)

Fick lösa problemet genom att ta en stillbild från videosnutten och sedan använda Picasa för att vända den rätt.
Det är alltså ingen  mästarbild, men jag visar den för er i alla fall, för att ni ska få se den underbara skogen.
Som norrlänning upphör jag aldrig att tjusas av, att kunna gå på skogens stigar, utan att pulsa i snö fast det är en vinterdag i januari.

10 kommentarer:

 1. Skog är alltid skönt att gå i. Vi har snö i våra skogar just nu men det ska väl gå över det också. Blir inte så lite avundsjuk på dig som nu kan gå där i mossan som du vill. Jag får vänta länge än.

  SvaraRadera
 2. Ja, som jag skrev så är jag synnerligen förtjust i att kunna gå omkring i naturen, när vi har grön vinter.
  Även hos oss har det varit en snöperiod strax före jul, men allt har tinat bort nu.
  Fast risken för mera snö är rätt stor. Det ska ju bli kallare igen och då förs mycket fukt in från havet och förvandlas till snö.

  SvaraRadera
 3. Ååå vilken vacker skog! JAg älskar att gå i skogen och gör det dagligen med hunden. Men inte har jag det så lyxigt som hos dig att gå på barback!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade fått för mig att du också bor i Skåne, men det är förstås inte så, ifall du har snö i skogen nu.

   Nu går vi i alla fall åt rätt håll. så småningom blir det snöfritt överallt!

   Radera
 4. Alla borde få ha en Hultanskog! Det skulle vara en rättighet!
  Kram från Törnrosa

  SvaraRadera
 5. Underbar skog! Som 99% skåning med en uppväxt 100 meter från havet är jag helt förundrad över all skog - med eller utan snö... eller det är kanske mest att det inte blåser konstant runt öronen som fascinerar.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns faktiskt rätt mycket skog på sina ställen även i Skåne.
   Just här, där vi bor, finns det faktiskt rätt mycket, vilket betyder en hel del när det stormar. Vår by ligger i en liten, skogklädd dalgång, som gör att de där svåra vinterstormarna, som ibland drabbar slättlandskapet, sällan blir så svåra hos oss.
   Precis som du påpekar, så är det skönt att vandra i skogen där det är mycket mera lä.

   Kram!

   Radera
 6. Inställningen till granskog beror nog på var i vårt avlånga land man kommer ifrån. Själv tycker jag bäst om löv- eller blandskog - lite ljusare, lite lättare. Vi har dock en granskog som närmsta granne i norr, men den ska tydligen tas ner så fort virkespriserna är tillräckligt höga. Jag ser fram mot det, landskapet förändras positivt för vår del och våra trädgårdsbetingelser också även om det inte bara blir på ett positivt sätt. Skogen har hittills tagit hand om alla nordliga vindar, utan den kommer vi att bli mycket mer utsatta.
  Vi hade en norrlänning på besök en gång. Han hade varit vid sydkusten och tyckte att det där med hav och vatten det var just inget att ha, men en granskog, som den som står här bakom vårt hus, det var det vackraste man kunde se! Så nog tycker vi olika alltid!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 7. Kan visst hålla med om att blandskog kan vara både litet ljusare och intressantare.
  Just här tycker jag mycket om granskogen, kanske mest för den gröna mattan, som finns i precis hela skogen.
  Den här granskogen är ju planterad någon gång, så träden står inte lika tätt som de kan göra i naturlig granskog. Därför upplever jag skogen också litet ljusare här.

  Åh jag skulle bäva om man tänkte ta bort skogen emot min gård. Skynda er och plantera insynsskydd åt det hållet! Skogsmaskinerna av idag lämnar ju ingen vacker yta efter sig.
  Samtidigt så får ni helt andra odlingsbetingelser, som kan vara mycket positivt!
  Det blir ungefär som när våra almar dog. Det var så sorgligt, men trädgården vann i stort på det.

  Kram!

  SvaraRadera

Hej!

Det är alltid väldigt roligt att få kommentarer! Vill så gärna att du visar att du besökt min blogg! Tack!

Märit