fredag 30 maj 2014

Bed & BreakfastNu har vi inlett en ny era i våra liv. Vi har startat upp ett B&B - i blygsam skala.

Förra fredagen hade vi klart med Booking.com och vårt gårdsboende blev utlagt i deras nätkatalog. Igår kom de första gästerna och de reste vidare nu på morgonen. De har bott i Drängkammaren, som är lämplig för två personer och möjligen ett medföljande barn.
Gästerna verkade väldigt nöjda med både boendet och frukosten, så nu hoppas vi att de ger ett positivt omdöme hos Booking.com. Det är ju sådant som är avgörande för om andra gäster kommer att boka in sig.

Drängkammaren är den lilla bostad, som vi gjorde i ordning för mina föräldrar, när de levde och bodde hos oss i olika perioder.

När vi flyttade från Undantaget och in i boningshuset, så lämnade vi ju efter oss en komplett möblerad lägenhet med full utrustning.
Då barn och barnbarn kommer på besök, så behöver vi ha mycket utrymme. Vid de tillfällena är det skönt att ha den extra lägenheten till hands, så vi vill inte hyra ut den för gott.
Nu bor alla barnen långt bort, så det är många veckor på året, när där är tomt. Därför föddes idén att hyra ut för korttidsboende.

Än så länge har vi inte släppt Undantaget för bokning förrän om en vecka.
När man har bott i en lägenhet i många år så behöver vissa ställen fräschas upp. Badrumsfönstret, som fanns sedan tidigare, blev aldrig målat med de övriga, när vi flyttade in i Undantaget. Det har nu fått nytt kitt och ny färg.


Christer har renoverat  ytterdörren. Så har han satt in några rutor i överdelen av ytterdörren, i stället för den dörrspegel som satt där. Det ger mera ljus och kontakt med gården.
Sedan har han målat om dörren med linoljefärg. Linoljefärg blir vackert, men den färgen behöver torka länge mellan varven, så det tar tid. Tid har vi litet ont om nu, innan gästerna kommer. Det är en vägg ovanför trappen som också behöver målas...

Booking finns i hela världen och det har vi faktiskt märkt av. Det har redan efter första veckan kommit bokningar från Tyskland, Italien, England, Nederländerna och Brasilien. Det har förstås också kommit bokningar från Sverige. De flesta gästerna är troligen på genomresa och har gjort bokningen för en natt, så nu gäller det att tvättmaskinen gör sin plikt utan krångel!
Några gäster har bokat för två tillfällen med ett par veckors mellanrum, så de reser säkert uppåt och tillbaka i Sverige.


Det känns fint att starta uthyrningen precis vid den här tiden, när trädgården börjar göra sitt bästa. Pimpinellrosen 'Poppius' och några andra rosor och pioner har precis börjat blomma i trädgården.
De första gästerna sa också att det är så idylliskt här. Det är härligt att få positiva omdömen.
På måndag kommer nästa omgång gäster. Det blir samtidigt som vi får privat besök, men det ska säkert ordna sig med plats vid frukosten, även om vi blir några extra. Hoppas att gästerna får trevligt utbyte av varandra.

24 kommentarer:

 1. Men grattis, det låter ju jätteroligt!

  SvaraRadera
 2. Grattis Märit, så roligt! Så härligt att ni redan haft gäster och så många bokningar på gång. Och så långväga, det kommer säkert sprida sig att ni har ett toppenställe att bo på.
  Kram och lycka till
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria! Det ska faktiskt bli mycket intressant att träffa människor från olika länder!

   Radera
 3. Spännande, önskar er lycka till. Jag har faktiskt haft samma funderingar eftersom vi har ett litet gårdshus som vi hyr ut. Trädgården står väl omnämnd i beskrivningen, många är ju trädgårdsintresserade.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har vi nämnt trädgården om än inte i så yviga ordalag. De två par gäster som kommit hittills har i varje fall båda sagt utbrustit i "Vilken idyll" Javisst är det en idyll nu när solen skiner och rosorna och många andra blommor startat sin säsong.
   Inger, om du gör slag i saken , så rekommenderar jag Booking.com. Bra system!

   Radera
 4. Roligt att se din blogg igen !! och vilken bra ide att hyra ut ....Lycka till !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det! Det har varit så mycket annat, så jag har inte riktig orkat med att skriva på bloggen. Vi får se om det kan bli litet mera framöver.

   Radera
 5. Jag tycker det låter toppen, lycka till! Såklart ni ska dela med er lite av ert paradis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Petra! Vi gör ett försök och hoppas att det ska kännas bra. Vi är ju ett sådant par som tycker om att träffa människor, så vi ser fram emot många intressanta möten.

   Radera
 6. Svar
  1. Tack Annelie! Du har ju varit inne på samma linje, så du vet hur man anstränger sig för att få till det bästa!
   Började läsa ikapp din blogg igår, men hann inte fram till nu... Ska fortsätta så snart jag hinner.

   Radera
 7. Grattis! Så otroligt vackert ni bor! Och vilken trädgård! Har njutit av bildspelet, må du tro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Katarina!
   Den här tiden är trädgården i full gång - liksom ogräset.
   Hm..hur ska jag nu hinna rensa, när vi har B&B -gäster så ofta?
   Bildspel blir ju litet bedrägliga, eftersom alla dessa växter inte blommar samtidigt i verkligheten, vilket man kan förledas att tro. :-)

   Radera
 8. Så roligt att påbörja något nytt och så mycket spännande männsikor ni kommer att träffa!
  Kan gästerna bli annat än nöjda i er ombonade och hemtrevliga miljö.
  Första besöket på din blogg. Konstigt att jag inte hittat hit tidigare, men nu lägger jag till mig som följer så jag inte tappar bort dig.
  Ha det fint och lycka till
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit Anette och tack för uppmuntrande ord! Roligt att du vill bli följare!
   Som du kanske har upptäckt, så är jag inte lika flitig med bloggandet längre, men det kommer säkert något inlägg då och då.

   Radera
 9. Roligt och spännande, ja, instämmer: Tänk så många människor ni kommer att möta. Det ser verkligen trevligt ut. LYCKA TILL!!!
  kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja du Katarina! Det är med spänning och litet bävan vi ser bokningslistan. Ska vi hinna tvätta och bädda om, slutstäda mm.? Trädgården lär vara den som blir förlorare av tid och ork.Vi får försöka skapa en annan sorts rabatter med bara "tuffingar", som klarar sig bra mot ogräset. Det hade jag förresten redan börjat fundera på, innan vi kastade oss ut i B&B äventyret! :-)

   Radera
 10. Gillar de inte den nattplatsen kan de gott få i uppgift att endast iklädda sandaler, shorts och t-shirt rensa Skåne på tistlar och brännässlor och lägga sig på ogräshögen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt rutet! :-)
   Ja, nu har vi haft tre omgångar gäster och alla har verkat mycket nöjda, så det här blir nog bra.

   Radera
 11. Det låter som ett riktigt spännande projekt! Klart att ni får nöjda gäster i det boendet och allt ser ju så fint ut i er trädgård och jag är säker på att ni är det perfekta värdparet.
  Hoppas du fortsätter skriva om hur det går. Vi har själva en gäststuga som inte används i den utsträckning som vi trodde det skulle bli när vi byggde den, kanske uthyrning vore en idé!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det spännande och vi har redan haft många gäster - alla väldigt intressanta på olika sätt!
   Om du funderar på att hyra ut, så kan du mejla mig, så får jag ge några tips på saker som är bra att tänka på.
   Kram!

   Radera
 12. WOW! Vilket superfin idé och tänk att det redan bokats från hela världen! Jag blir alldeles rörd av inlägget. Tänk så fint era gäster får det och får lov att njuta av er fantastiska gård och trädgård!
  Lycka till!
  Hos oss fanns det B&B när vi flyttade in men vi har använt en del till mejeri och de andra två rummen till gäster men tanken är att det i framtiden skall kunna gå att boka in sig även här. Men det är en lång väg dit! Det peppar mig att se er fina lösning. Skall tipsa om er såklart.
  Kram Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi tycker att det är roligt med alla trevliga människor som vi redan träffat, men litet mera arbete än vi hade räknat med.
   Om jag hade färdiga rum, så skulle jag nog börja hyra ut dem genast! :-)

   Radera

Hej!

Det är alltid väldigt roligt att få kommentarer! Vill så gärna att du visar att du besökt min blogg! Tack!

Märit