torsdag 5 juni 2014

Rivstart

Nu har det blivit drag under galoscherna, som någon uttryckte sig en gång.

Aldrig i vår vildaste fantasi kunde vi tänka oss, att det skulle trilla in så mycket bokningar på ett nyöppnat B&B. Det har ju inte ens kommit några omdömen från tidigare gäster än.
Bokningsfirman skickar så småningom ut en förfrågan till gästerna hur de har upplevt vistelsen. Det är när ett visst antal omdömen kommit in som de räknas ihop till ett medelvärde och publiceras med kommentarer. Spännande!
Nu står det bara att det är nytt, så det finns inga omdömen.

En dryg vecka efter starten, har vi vinkat av vår femte gästomgång i Drängkammaren. Nästan alla har varit från andra länder än Sverige. Alla har varit jättetrevliga och vi har haft många intressanta samtal vid frukosten.
Frukosten har vi serverat inne vid vårt matbord. Det gillar gästerna. De flesta tycker att det är roligt att få komma in i ett svenskt hem.

Alla våra gäster hittills har stannat endast för en övernattning. Efter frukosten har de rest vidare.
Några enstaka bokningar längre fram gäller mer än en natt, någon för en vecka, men de flesta är alltså bara en övernattning.
Det har inneburit att det har varit mycket tvättande och manglande den här veckan. Det gäller att torka tvätten lagom, så att den fortfarande går att mangla, men inte är fuktig när man ska bädda.

Har beställt bäddlinne, handdukar och andra saker som ska användas, men det har inte kommit än, så just nu snurrar provexemplaren varje dag.
Har köpt två par olika underlakan på prov. Man får vad man betalar för, så är det bara!
Hittills är Värnamo underlakan de som varit bäst, formfasta och i bra kvalitet.
Sedan gäller det att lära sig mangla de här lakanen som är i kuvertmodell. Helt släta får jag dem inte - åtminstone inte än - men de blir acceptabla.
Föredrar kuvertmodellen framför släta lakan, då jag tycker att de är lättare att bädda med.

I kväll kommer inga nya gäster, så vi har varit lediga. Det känns riktigt lyxigt efter de senaste intensiva dagarna.19 kommentarer:

 1. Grattis till alla gäster! Så roligt att det går så bra.
  Ser jättemysigt ut att sitta där och äta frukost. Förstår att gästerna trivs.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria!
   Än så länge är allt bara kul. Hoppas att vi fortfarande tycker det när sommaren är förbi.
   Vi vill inte känna oss som en urklämd kaviartub efter sommaren! ;-)

   Radera
 2. Jättekul att det rullar på. Är säker på att ni får ett toppenbetyg.
  Lycka till med manglingen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annelie! De gäster som varit här har i varje fall verkat helt nöjda, så jag hoppas att de ger goda omdömen.

   Radera
 3. Jag tycker att det låter som en dröm. Så skulle jag också vilja ha det. Och vilken fin frukostdukning med värsta finduken. Tvätt och mangling som jag tycker är himla roligt. Hoppas att det går riktigt bra för Er i sommar och hoppas att Du ger fortlöpande information så vi får veta hur Ni har det!!!/Lilla gummann

  SvaraRadera
 4. Tack!
  Ja, än ligger finduken på, men snart kommer barn och då har jag en duk som ser ut som linne, men är vaxad. Den ska jag använda då.
  Att det kommer att bli en ganska hektisk sommar ser vi redan, men bara gästerna är trevliga så löser det sig alltid.
  Ska försöka hinna med bloggen då och då i alla fall.
  Önskar er också en fin sommar!

  SvaraRadera
 5. Det ser underbart ut! Hemtrevligt, mysigt. Vackert dukat!
  Ja, jag förstår verkligen att gästerna trivs.
  Kul med nya möten, tänk alla människor ni kommer att träffa!
  Allt gott!
  kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för berömmet, Katarina!
   Ja, det är faktiskt mötet med alla människor som är mest stimulerande.
   Det är så roligt att vi fått så många utländska gäster.

   Kram!
   Märit

   Radera
 6. Vem skulle inte vilja sova så herrskapslikt där i Drängkammaren och sen få vakna med en så kungligt fint serverad frukost? Och sen ska vi väl inte nämna alla vackra rosor där utanför också! Såna ord som ljuvligt använder jag sällan men nog är det passande här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var fina superlativer det! Tack så mycket! :-)
   Ja, vi gör vårt bästa för att gästerna ska känna sig välkomna och må bra.
   De, som vi hittills träffat, verkar också ha varit riktigt nöjda.
   Sedan får man väl räkna med att det kan komma mera kritiska personer också, men i så fall har de väl valt fel boende eller haft för stora förväntningar.

   Radera
 7. Klart det blir en upplevelse för gästerna att äta frukost i ert hem vid det fint dukade bordet. Sånt kommer man ihåg sen hela livet.
  Jag kommer ihåg ett B&B på en ö utanför Skottland där vi fick ett liknande bemötande. Har glömt vad ön hette, men B&B hette Seaview hotell och jag kommer i håg vardagsrummet med de mörka antika möblerna och det dukade frukostbordet som lyftes in i vardagsrummet varje morgon. Kvällen innan läste jag Robin Hood i origianlutgåva tills jag somnade. Annars är det ju vanligt med en bibel på nattygsbordet. Detta är 30 år sen!
  Nästa år kommer säkert flera av dina gäster tillbaka. Bara en sån sak som manglade lakan är det nog inte många som besvärar sig med, särskilt inte i B&B verksamhet. Misstänker att vi manglare är en utrotningshotad ras. Fast det är ju så underbart härligt att lägga sig i nymanglat.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anette!
   Så roligt att du skriver att man som gäst kommer ihåg ett gott bemötande hela livet. Det är precis så vi vill att våra gäster ska känna och göra. Vi försöker slösa med omtanke, för det är alldeles gratis!
   Vi hoppas förstås att några gäster återvänder och stannar litet längre tid.
   Ja, lakanen ja. Sänglinnet har hittills varit mitt största problem, eftersom jag inte hunnit få allt jag behöver än, så det har varit bråttom med tvätten.
   Allt gott!

   Radera
  2. Lyckligtvis ställer maken helhjärtat upp och vi sköter allt tillsammans. Det är bra, för då går det lätt och vi är två om att kolla att inget blir glömt.
   Annars är han rätt upptagen med att göra i ordning den andra lägenheten, som vi inte har öppnat för gäster än, men som är öppen för bokning litet senare i juni.

   Radera
 8. VAd kul med B&B. Klart att alla gillar det som är riktigt genuint. Ser fantastiskt ut.
  Härligt att ni fixar och trixar tillsammans.
  Kanske kommer en dag och hälsar på.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annika! Du är hjärtligt välkommen att komma och hälsa på. Jag vill förstås gärna att du hör av dig först, så vi kan bestämma lämplig tid. Som du förstår så kan det vara rätt mycket aktivitet ibland! :-)

   Radera
 9. Hej Märit!

  Vad roligt att ni har startat B&B och att gästerna strömmar in. Och jag tvivlar inte det minsta på att gästerna kommer att fortsätta strömma in. Nöjda gäster är den absolut bästa marknadsföring man kan ha och att gästerna bli varmt välkomna och omhändertagna hos er vet jag. Ni har stora hjärtan.♥ För många år sedan drev vi B&B. Hårt arbete men galet roligt med alla människor man träffar.

  Lycka till med ert fina B&B och hoppas att ni får en riktigt härlig sommar!

  Kram (från mig som är tillbaka på en ny adress och ett helt nytt äventyr)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och välkommen tillbaka!
   Tack för beröm!
   Börjar inse att det kommer att krävas mera än vi anade när vi gav oss in på det här äventyret. Vi har redan varit tvungna att ändra litet i konceptet, för att få det litet mera flytande, men nu tror vi att det kommer att gå bra.
   Ursprungligen hade vi tänkt ha mera typ "stuguthyrning" i de två små lägenheterna, men fick rekommendation att frukost skulle ingå.
   Sedan vi själva hyrt så i några omgångar så kan jag hålla med. Det är underbart att få gå och sätta sig vid ett dukat frukostbord. Det blev förstås så mycket mera jobb, men kanske också det som gjort att vi fått många bokningar.
   När sommaren är slut ska vi utvärdera och tänka efter om vi ska göra någon förändring.

   Kram Märit

   Radera
 10. Kommer säkert att bli bra omdömen så fint som det ser ut. Fortsatt lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Så duktiga ni är och verkligen trevligt och generöst av er att ha frukosten inne hos Er!
  Själv skulle jag nog i längden, tycka att det vore lite jobbigt att ha frukosten inne hos mig, men jag förstår att utländska gäster verkligen uppskattar att få komma in i ett svenskt hem.
  Melody hälsar och tackar för födelsedagskransen! Det var matte som var flitig och gjorde kransen efter morgonpromenaden!
  Fortsatt Glad Pingst önskar vi!
  kram M.E

  SvaraRadera

Hej!

Det är alltid väldigt roligt att få kommentarer! Vill så gärna att du visar att du besökt min blogg! Tack!

Märit