söndag 15 juni 2014

Trevligt med gäster

Nu har vi haft ett antal gäster. Alla har varit jättetrevliga och vi har börjat slappna av litet och lugna ner oss från vår nybörjarnervositet. Det fungerar ju och alla verkar så nöjda!
Vädret har varit på vår sida, så solen har lyst och låtit gården få ett extra skimmer.

Från början blir det en del feltänk. Ett sådant var, att jag hade lovat incheckning från klockan 15.
Tänkte bara på att gäster kan tycka om, att få komma på plats i god tid på eftermiddagen och vid den tiden hade vi säkert hunnit städa och bädda om.
Vad jag i hastigheten glömde var, att detta innebar, att om vi väntar gäster den dagen, så måste vi själva  finnas hemma vid 15...varje dag!
Ja, det där har vi förstås ändrat på nu, men en hel del gäster har redan fått den incheckningstiden, så nu får vi se till att hålla oss hemma tidigt, när de ska komma.

Det har i varje fall varit mycket upplyftande och många givande samtal med alla trevliga människor vi mött.
Snart kommer tillräckligt många gäster också att ha gjort sina omdömen, så vi får ett medelvärde utsatt vid vår presentation av Björkas Mariehem B&B.

Allt det här med frukost, tvätt och städning och ny bäddning har förstås tagit tagit tid, så vår trädgård är sig inte riktigt lik. Vissa växter är dolda i kirskålen. Men om vädret håller sig fint, så ska jag försöka jobba litet mera i trädgården framöver. Vi hade blockerat vissa dagar för gäster, då vi hade planerat en resa upp till Jämtland och fira Midsommar.
Av olika skäl har vi ändrat planer, så vi kommer att vara hemma i stället. Då blir det kanske litet mera trädgårdsarbete igen,

Klätterrosorna har börjat blomma - och det som aldrig förr! Den milda vintern och varma soliga våren har gjort att det sprutar fram knoppar.
Till och med Awakening  har mängder av knoppar, trots att den står i ett skugghörn med sol bara fram till cirka nio på morgonen.
Idag har den första blomman på den också slagit ut. Tyvärr har den litet mjöldagg, men jag ger den litet bakpulverdusch då och då, så jag tror att den klarar sig.

Vore det inte för rådjuren så skulle det vara ännu flera rosor, men de är här och beskär rosorna varje natt!
Men Tour de Malakoff klarar sig, för den blommar mestadels högt upp.

Liksom 'Alchymist', som i år har väldigt många bleka blommor, knappt något rosa alls. Det måste bero på någon väderfaktor, men jag vet inte vilken.

Speciellt rabattrosorna är hårt ansatta av rådjur. Funderar på att helt ska ge upp dem och satsa mera på pioner i stället. Sådana gillar inte rådjur!
Här är det hybridpionen 'Jan van Leuween', som slagit ut.

10 kommentarer:

 1. Va, kul att det går bra för Er! Jag var så nyfiken att jag kollade in Er på nätet. Va fint Ni har det! Både inne och ute. /Lilla gummann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lilla gummann!
   Så roligt att du tycker om vårt ställe. Just nu, när allt blommar så känns det faktiskt litet paradisiskt.

   Radera
 2. Så vackert det är med alla era rosor Märit och jag kan tänka mig att det är en ljuvlig doft som sänkt sig över er trädgård just nu. Rådjuren är inte lätt att tas med. Hos oss är det främst tulpaner som inte går att ha i rabatterna eftersom de äts upp av hjortar och rådjur. Men innan du ger upp om de vackra rosorna så kolla av på nätet. Människor brukar vara fantastiska med att dela med sig av olika tips på saker som kan hålla rådjuren borta.

  Vad roligt att höra att det går så bra för er med uthyrningen och att ni får träffa många trevliga människor. Och alla är ju nybörjare i början och det tar ett tag att hitta de rutiner som passar just för er och er vardag. Och när denna säsong är över och ni utvärderar sommaren så kommer ni ha lärt er massor, behålla vissa saker och ändra annat. Att era gäster kommer vara hur nöjda som helst tvivlar jag inte det minsta på. Ni har stora varma hjärtan.♥

  Ta hand om er och njut av sommarvärmen kära vän!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trots att mitt luktsinne försämrats med åren, så njuter jag verkligen av dofter nu. Vi har en stor schersmin som jag tycker mycket om. Den doftar starkt som klöverblom. Många rosor doftar, men framför allt doftar pionerna. Den vita pionen 'Duschesse de Nemours' har vi på några ställen och de blommorna skickar stundvis ut dofter som känns på långt håll.
   Hoppas att ni också tar hand om er och varandra och har sköna dagar!

   Kram!

   Radera
 3. Vilken fin 'Alchymist'! Den går inget vidare här.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Inger! Ser att jag egentligen borde ha klippt in den mycket mera i våras. Den har blivit rätt rufsig nu, men det är svårt att helt hjärtlöst klippa bort fina skott som är på väg.

   Den här sitter på ett blåshörn mot nordost i mycket torr jord. Ibland vattnar jag med trädgårdsslangen, men bara vid långvarig torka. Det känns som en mycket tålig ros, men kanhända är ditt klimat ändå för tufft.

   Kram!

   Radera
 4. Vackra rosor på bild är ändå alltid rosor och man slipper besväret med skötseln.

  Det där med att ha ett serviceföretag och finnas till hands är ju också ett ansvar. Jag har ju sett hur noggranna och finurliga ni varit vid renoveringarna så jag förstår att den andan fortsätter in i B&B projektet. Ni borde därmed få fina omdömen från gästerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Börje! Ja, nu har vi fått våra första omdömen och det är mycket fina siffror. Kanske bättre än vi förtjänar.
   Har insett att det är en viss press med höga poäng också. De gäster som sett dem kanske förväntar sig ännu mera, än vi kan erbjuda. Men vi försöker hålla en familjär prägel och hoppas att det framgår tydligt av presentationen.

   Radera
 5. Tänk att de rackarns rådjuren äter rosor. Det hade jag väl aldrig trott! Men du har mycket fint kvar ändå att titta på!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och det känns som om det alltid är de rosor man väntat mest på som blir uppätna!
   I morgon kommer jag att gräva upp fyra avätna rosbuskar och plantera några jättestora funkior på den platsen. Det ser inte alls snyggt ut med några kala pinnar.
   Allt gott till dig med!

   Radera

Hej!

Det är alltid väldigt roligt att få kommentarer! Vill så gärna att du visar att du besökt min blogg! Tack!

Märit