torsdag 20 september 2012

Sommarbilder från Mariehem

Idag tänker jag vara riktigt bekväm och åka snålskjuts på min vän Lilliannas blogg.
I början av juli var hon nämligen hit på besök, tillsammans med en massa andra vänner från Allt om Trädgårds rosforum. Har berättat om besöket tidigare, men de här härliga bilderna har ni förstås inte sett!

Lillianna är en riktigt duktig fotograf,  som tog mängder av vackra bilder. Du kan se dem om du klickar på länken här nedanför. Den leder till Lilliannas fina blogg "TrädgårdsTankar".


http://tradgards-tankar.blogspot.se/

Den här bilden har en annan av besökarna, Kristina från Småland, tagit på rosen 'Tour de Malakoff', som var i sitt bästa tillstånd just när forumgästerna var hos oss.

13 kommentarer:

 1. Så vacker den rosen är.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att du menar bilden på 'Tour de Malakoff'? Den blev uppbunden mot en ställning i våras och det gjorde att man såg dess blommor på ett bättre sätt. Den här sommaren var det en av mina favoriter!

   Radera
 2. Vilken ros!
  Jag har läst ikapp mig lite och konstaterat tack vare dina intressanta inlägg om renoveringen så har vi isolerat vinden på samma sätt. Det är väldans intressant att läsa om ert arbete också!
  Har du hittat konservburkar?
  Vi ses!
  Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att höra att ni också använt den isoleringen! Hos oss blev det otroligt bra. Skulle aldrig välja något annat sätt om jag ställdes inför valet igen!
   Roligt att så många tycker om inläggen om renoveringen!

   Har konstaterat att mina sparade burkar, som vi köpt mos och marmelad i fungerar utmärkt. De har ju "klicklock" som visar om det är lufttätt. Av sparsamhet får det bli sådana i stället, även om det inte är lika charmigt och vackert på källarhyllan! :-)

   Radera
 3. Så vacker rosen är! Ska absolut kolla Lillianas blogg... Men först ut i ett väder som känns höst.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katarina, du träffade ju också Lillianna, under forumresan, så då är det extra intressant att se hennes bilder.
   Hon kommer också att lägga in bilder från de andra besöken efter hand.

   Radera
 4. Nu har jag sett hur fint du har det i din trädgård och jag kan nog konstatera att du är väldigt blygsam då du berättar om den och visar bilder därifrån!

  Till och med jag, som i stort sett saknar intresse för trädgård och allt vad därtill hör, måste erkänna att jag blir överväldigad av att se så mycket vackert!

  * varför finns det inte en plug-in till webbläsaren så den kan återge dofter *

  SvaraRadera
 5. Tack BeBest! Du gör mig glad! :-)
  Lovar att det är en doftande trädgård!

  Det kanske ser ut som om vi flyttat in i huset, men det är en provisorisk lösning. Bord och stolar och mattor på golvet gör verkligen att det ser bebott ut! Vi fick bära in matbord och stolar från förrådet, för att duka till alla som skulle äta.
  Hur som helst, så är det kvar i rummet fortfarande, eftersom vi har haft behov av att duka till många ett par gånger till under sommaren.

  Nu ska vi snart bygga litet mera därinne, så då får vi väl stuva ihop alltsammans igen.

  SvaraRadera
 6. Så fint du har i din trädgård Märit. Det har jag visserligen sett i din egen blogg, men här var det ju en hel del bilder så att helheten verkligen kom i dagen. Visst är hon mysig, Lillianna! Jag har besökt hennes trädgård utanför Gränna och det var en upplevelse. Det är några år sedan nu, men jag kan tänka mig att den är ännu vackrare nu när provodlingsrosorna kommit på plats ;-)
  Ha det gott i helgen!
  Kram / maria

  SvaraRadera
 7. Hej Maria!

  Håller med dig om att Lillianna är en jättetrevlig tjej! Ska verkligen försöka få möjlighet att besöka henne, när vi åker uppåt mot Norrland nästa gång. Då passerar vi ju Grännatrakten.
  Tack för beröm av trädgården. Den är ju inte så där blomstrande hela tiden, men just vid midsommartiden och någon vecka därefter är det mycket som blommar.

  Kram! Märit

  SvaraRadera
 8. 'Tour de Malakoff' är en underbar ros.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Vacker Ros, både i färg och form.

  Ha det bäst!

  SvaraRadera

Hej!

Det är alltid väldigt roligt att få kommentarer! Vill så gärna att du visar att du besökt min blogg! Tack!

Märit